Friday, September 18, 2009

I’m a Cyborg, But Thats OK ^^ robotlar da aşık olur..

çook uzun zamna geçti bu filmin üstünden.. Güney kore ile yeni tanıştığım zamanlardı.. O kadar ilkti ki hatta başrollerde Bi Rain ve Im Soo Jung ‘un olduğunu bile farkedememiştim.. ÇEkiklerin hepsini bir sandığım, bakar gözümün görmediği zamanlardı.. Ah ah ne günlerdi

Bu filmi bana çok farklı gelmişti, öldukça ilginç bir senaryoya sahip , böylesiyle ne öncesinde ne de sonrasında karşılaşmadım açıkçası..

Akıl sağlığını kaybetmişi iki kişini akıl hastanesinde yaşadıkları yakınlaşma anlatılıyor filmde..tabi burdan başlı başına bir aşk hikayesi olduğunu sanmayın sakın,  romantik anlarla dolup taşan bir film değil.. fakat bunun yanında bir çok komik hikaye barındırıyor..Cha Young Goon(Im Soo Jung) çocukluğunu kendisini fare sandığı için sürekli turp turşusu kemiren bir büyük anne ile geçirmiştir.. fakat büyükannesinin akıl hastanesine yatırılması bu küçük çocuğu çok etkiler.Cha Young Goon bu üzüntü ile geçen senelerden sonra kendisinin bir robot olduğunu düşünmeye başlar.. ve bir süre sonra o da büyükannesi gibi akıl hastanesine kaldırılır.

kaldırıldığı hastanede hayal dünyasında yaşamını sürdürürken insanların ruhlarını çaldığını iddia eden ve vbirgün küçülerek yokolup gideceğine inandığı için maske ile dolaşan Park Il Sun(Bi Rain) ile karşılaşır.

bu ikili zamanla birbirinwe yakınlaşmaya başlar.. bu ilginç çift kadar diğer hastaların sorunları da oldukça komik..

Cha Young Goon’un robot olduğu için yerine getirmesi gereken görevler, robot kurallarına uymaya çalışması, elektronik aletlerle (özellikle de florasanlarla) yaptığı konuşmalar gerçekten çok güldürmüştü beni ve yaşama getirilme sebeplerini bilmelerinden dolayı beyaz eşyalara imrenmesi insanı gülme krizlerine sokacak derecede..

üzerinden onca zaman geçmesine rağmen bir çok ayrıntı hala hafızamda.. farklı bir şeyler izlemekisteyenlere ilaç gibi gelir..

ayrıca filmin yönetmeni Oldboy filminide yöneten Park Chan Wook.. yine farklı bir yapıma imza atmış.. ayrıca Im Soo Jung’un o rengi açılmış kaşları onu gerçekten korkutucu ve hastalıkı bir görüntüye kavuşturmuş..

acaba alıcı gözüyle bidaha bakmak için tekrar mı izlesem.. neyse ben bunu bi düşüneyim..

isterseniz buradan mp4 olarak indirebilirsiniz..

No comments:

Post a Comment